– Tehnica de vindecare Prananadi
– Tehnica de regresie Prananadi
– Masajul Prananadi

Sa facem cunostiinta cu Prananadi

DANIELA  FECHETE
Maestru PRANANADI

Metoda pe care o voi prezenta va ofera capacitatea de a va vindeca traumele fizice, emotionale si mentale, de a va armoniza energetic pe toate planurile, de a evolua spiritual, precum si de a ajuta si pe altii care doresc sa faca acest lucru.

Aceasta capacitate nu se invata, ci se primeste prin initiere. Apoi, se invata doar modul de aplicare a tehnicii.
Aceasta tehnica se numeste PRANANADI. Prananadi este un cuvant compus de origine sanscrita. „Prana” inseamna energie, viata, lumina, adica energia universala atotsustinatoare care sta la baza creatiei. „Nadi” inseamna canal sau cale. Deci Prananadi inseamna calea energiei, calea vietii si a luminii, canal de energie universala.

Transmiterea invataturilor in aceasta scoala energetica se face prin INITIERE. Initierea este un procedeu prin care se primeste o anumita doza de energie care deschide (activeaza) niste capacitati latente ale fiintei umane. La fiecare curs (la fiecare grad) se primeste o initiere, initiere care te face capabil de a accesa si folosi un anumit tip de energie.

Prananadi este un ansamblu de metode de vindecare, de autocunoastere si evolutie spirituala  care provine din  manastirile tibetane  unde are o traditie milenara. Metoda a fost adusa in occident de  un profesor american de origine germană.

Grade si initieri

Sistemul de predare este structurat pe grade (sunt 27 de grade). In cadrul fiecarui grad se primesc initieri speciale care confera anumite capacitati.

La cursurile Prananadi se primesc exact aceleasi initieri, prin aceleasi proceduri ca si in  manastirile tibetane. Deci invataturile s-au transmis timp de mii si mii de ani si se transmit si azi, de la maestru la discipol, cu respectarea stricta  a traditiilor de initiere, fapt care asigura continuitatea si puritatea acestora.

Participarea la cursurile de gradul I nu necesita nici o pregatire teoretica sau practica prealabila deoarece in timpul cursului cursantul primeste toate informatiile teoretice si  practice de care are nevoie pentru aplicarea corecta a  tehnicii in care este initiat.

La gradul I se primeste capacitatea de a transmite energia prin contact direct, adica prin punerea palmelor pe corpul nostru sau pe alte corpuri. Deci, ne putem incarca cu energie pe noi sau alte persoane, obiecte, plante sau animale.

Esenta tehnicii este ca nu transmitem energia din rezervele energetice proprii, ci devenim un canal prin care trece  energia universala.

Capacitatea initiata se primeste pentru tot restul vietii, nu se modifica si nu se poate pierde. Iar copiii nascuti  din parinti initiatii se  nasc cu aceasta capacitate activata.

Cursul de gradul I dureaza 2 zile, timp in care se predau bazele teoretice ale tehnicii si se face initierea. Imediat dupa initiere, se pune in practica capacitatea primita.

La gradul I se lucreaza cu un singur tip de energie, dar  incepand cu gradul II se folosesc mai multe tipuri de energie. Incepand cu gradul II, tehnicile predate sunt secrete.

La gradul II se primeste initierea pentru a putea transmite energii benefice in spatiu si timp. Cu energiile gradului II se poate lucra fie la distanta, fie prin contact direct. Se invata de asemenea, o tehnica de meditatie energetica, un exercitiu spiritual care, efectuat consecvent,  il conduce pe cel ce persevereaza pe calea implinirii.

Dupa sase luni de la absolvirea gradului II se poate primi initierea in gradul II+  care confera capacitatea de a folosi tehnici de protectie energetica atat pentru sine, cat si pentru alte persoane, pentru spatii interioare, locuinte etc.

Discipolii care au gradul II + pot participa la cursuri de gradul III. Acest curs dureaza 4 zile. Gradul III este considerat  de catre lamasii vindecatori drept gradul de maestru si, potrivit traditiei, de la gradul III discipolii pot urma fie doar calea de vindecatori si pentru evolutie personala (gradul III A,B), fie si calea de maestru profesor (gradul III A,B,C).

In mod traditional, pentru a avea acces la initierile gradului III, discipolii trebuiau sa indeplineasca  trei conditii cumulative: sa aiba un anumit nivel energetic, un anumit nivel spiritual si sa aiba o conduita morala exemplara.

La gradul III se primesc tehnici de vindecare a corpurilor emotional si mental, de echilibrare a centrilor de energie; se primesc tehnici avansate de protectie energetica pentru sine si pentru alte persoane, precum si pentru purificarea si protectia unor spatii; precum si tehnici specializate (de exemplu: pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si refacerea tesuturilor cardiace si a vaselor de sange distruse in urma unui atac cerebral sau infarct, pentru dizolvarea si eliminarea prin caile de excretie naturale a tumorilor, chisturilor, mioamelor etc, tehnica eficienta inclusiv in cazul tumorilor maligne).

Gradul IV este impartit in 2 sectiuni: la gradul IV A  se primeste initierea in tehnici de chirurgie energetica. Cu ajutorul gradului IV A se pot efectua interventii pentru indepartarea tumorilor maligne sau benigne, se pot sutura tesuturi sau organe, se opreste instantaneu hemoragia si se reface aura energetica, precum si tesutul fizic in zona afectata. La gradul IV B se primeste capacitatea  de a interveni la nivelul scheletului, a sistemului osos (de exemplu, sudarea si refacerea tesutului osos rupt in urma unor fracturi, sau pentru indreptarea unor oase sudate gresit in urma fracturii, sau pentru dizolvarea “ ciocurilor “).

Gradul V  este grad de mare maestru Prananadi.

Trebuie stiut ca nu avem voie sa lucram pentru alta persoana decat daca aceasta ne cere ajutorul, deci cu acordul acesteia. Iar persoana pentru care lucram trebuie sa aiba si ea dorinta sincera de a se schimba, sa depuna si ea un efort pentru a se vindeca (de a tine un anumit regim de viata, mai sanatos, de a renunta la vicii).

Trebuie avut in vedere faptul ca tratamentul Prananadi este un tratament complementar. In nici un caz nu se intervine in tratamentul alopat prescris de medic si nu se poate recomanda de catre terapeut reducerea sau modificarea tratamentului medicamentos.

In functia de evolutia starii de sanatate se poate reduce consumul de medicamente sau se poate renunta la tratamentul medical clasic, daca si numai daca acest lucru este recomandat de catre medicul curant.

Am prezentat aici pe scurt tehnicile Prananadi care sunt accesibile azi în România, cu speranţa de a fi de folos celor care au nevoie de ajutor pentru restabilirea stării de sănătate, precum şi celor care caută o metodă practică care îi poate ajuta în evoluţia sprituală personală.

<< Inapoi la titlurile principale >>

Tehnica de regresie Prananadi

Pentru a putea simti in inimă iubirea si recunostiinţa  trebuie să fii FERICIT. Iar o persoană fericită emană în mod natural in jurul său, FERICIRE… Este oare de ajuns pentru a atinge netulburata seninătate, doar să o gândeşti?

Daca lucrurile s-ar petrece atât de simplu, pe Pamânt ar fi doar oameni fericiţi. Şi totuşi de ce? De ce nu se intampla aşa? De ce nu putem să ne acordam instantaneu, printr-un simplu efort de voinţă pe, vibraţia fericirii? Oare ce stă in calea fericirii omului, ce se interpune intre noi şi beatitudinea originara?

Ce aţi spune dacă ar exista o tehnică cu ajutorul careia traumele, suferintele  profunde, nu numai să fie aduse în planul conştient, pentru a ne confrunta cu ele, ci ar exista posibilitatea de a le şi transforma. Să transformăm emoţiile negative, dureroase şi să eliberăm energia blocată, care paralizează sistemul nostru energetic, îi împiedica buna functionare si conduce la boală. O asemenea conversie energetică ar duce la eliberarea si utilizarea energiei blocate pentru vindecare. Vindecare nu numai în  plan emotional dar şi în plan fizic.

Din fericire, o asemenea tehnică exista. Este vorba despre tehnica de regresie Prananadi®. Prin aplicarea acesteia, subiectul este ajutat să se elibereze de sentimentele si emotiile negative, iar atitudinea sa cu privire la eveniment se transformă treptat. Dacă o persoană a scăpat de toate rănile sufleteşti şi nu mai are energii blocate, putem spune că a atins conştiinţa pură.

Iar atingerea  purităţii perfecte înseamnă iluminarea!

In anul 1994, maestrul Petreljem Josef a calatorit in Tibet si a adus in Europa o tehnica de “calatorie in timp“ care a fost numita “regresie Prananadi “.

Tehnica de regresie Prananadi adusa in Europa cuprinde  trei grade de initiere. Pentru  ca o persoana sa poata “calatori“ in timp nu este necesar sa fie initiata in Prananadi sau in regresie Prananadi, ci trebuie doar ca persoana care doreste sa-si revada o viata anterioara sa fie condusa, calauzita de catre o persoana initiata in aceasta tehnica.

Tehnica de regresie Prananadi nu foloseste hipnoza, iar cel ce calatoreste este permanent constient. De fapt, comunicatia Prananadi este o metoda de extindere a constiintei.  Printr-un anumit procedeu se obtin informatiile necesare din corpul mental superior al pacientului, acolo unde se afla stocata memoria tuturor vietilor noastre anterioare. Trebuie subliniat faptul ca aceasta este o metoda terapeutica si nu poate fi folosita decat cu scop terapeutic in vederea vindecarii unor traume prin eliberarea anumitor blocaje psihice, emotionale, care au originea intr-o existenta anterioara a pacientului.

<< Inapoi la titlurile principale >>

Masajul Prananadi

Ce este masajul Prananadi?

Masajul Prananadi este un masaj energetic, un masaj holistic. Masajul holistic tratează individul ca pe un întreg, nu îşi îndreaptă atenţia doar asupra stării fizice, iar mişcările sunt în general mai lente, meditative.

Acest tip de masaj a ajuns la noi din Tibet, în anii ’90. Despre această metodă de tratament lipsită de pericole, cu efecte benefice, în Tibet există mărturii scrise încă din 2700 î.e.n.

Fa cunostinta cu masajul Prananadi!

În cazul masajului holistic, din punct de vedere al eficienţei masajului, sunt foarte importante atitudinea maseurului şi pacientului, comunicarea dintre ei. Sarcina pacientului este să se relaxeze, dar fără a fi distras, el trebuie să se concentreze la atingerea maseurului, iar maseurul trebuie să însoţească procesul masajului cu o atenţie sinceră.

La cel mai înalt nivel masajul este o formă de meditaţie, participanţii împart clipa, amândoi se concentrează asupra contactului între ei.

Ce iti ofera acest tip de masaj?

Persoana care decide să aleagă această formă de prevenire a bolilor sau de vindecare, va constata cu surprindere ce elemente pozitive vor aparea în cursul terapiei. Este o experienţă unică să simţi că vindecarea ta este declanşată de atingerea unei alte persoane.

După cum ştim marea majoritate a problemelor organice pe care le avem sunt provocate de conştiinţa noastră.

Metoda formează o punte de comunicare între corp şi conştiinţă. Are efecte şi la nivel mental, declanşând astfel procesul de vindecare a bolilor produse de conştiinţa noastră.

Stresul, această stare sufletească dacă devine o componentă permanentă a existenţei ne poate îngreuna viaţa.

Poate cauza insomnie, tulburări de personalitate şi probleme organice. Masajul poate destinde extrem de bine această stare.

Lipsa de mişcare care reprezintă o povară deloc de neglijat asupra sistemului muscular şi osos este o altă caracteristică a vieţii moderne. Masajul periodic ajută la păstrarea flexibilităţii optime şi a condiţiei tonice a muşchilor. Oasele se păstreză puternice, rezistente.

Aceste modificări plăcute din organismul pacientului sunt declanşate fără ca vindecarea să fie legată de interdicţii sau condiţii stricte.  După o şedinţă petrecută într-o atmosferă plăcută, relaxantă, pacientul pleacă reîncărcat energetic, reîmprostătat, ca şi cum ar fi petrecut zile întregi pentru regenerare.

Este foarte importantă şi încărcătura sentimentală a masajului. Beneficiile spirituale ale masajului sunt greu de cuantificat pentru că esenţa lor este greu de definit, se referă la energie vitală, la întregul care este mai mult decât suma părţilor componente.

Trebuie subliniat că masajul început din timp poate preveni boli, probleme serioase.

Evoluţia sănătăţii noastre este în mâinile noastre, suntem responsabili de desăvârşirea vieţii noastre! Profitând de cadoul tibetan stăvechi: masajul, viaţa noastră va fi nu numai mai lungă, dar şi mai sănătoasă şi valoroasă decât a înaintaşilor noştri.

Deci, merită să faci cunoştinţă cu Masajul Prananadi!

Efectele tratamentelor cu masaj Prananadi

Masajul bine executat influenţează pacientul la toate nivelurile: fizic, energetic, spiritual.

 •  aduce beneficii prin relaxarea şi tonifierea muşchilor
 •  ajută la circulaţia sanguină
 •  creşte nivelul hemoglobinei
 •  îmbunătăţeşte circulaţia limfatică
 •  extinde elementele ţesuturilor conjunctive
 •  are efect şi asupra centrilor energetici ai corpului, asupra chakrelor
 •  ajută la calmarea tensiunilor şi a grijilor, neliniştilor
 •  ajută la conştientizarea mai profundă a întregului nostru corp
 •  creează bună dispoziţie, încredere şi o senzaţie de bucurie
 •  poate elibera energii uriaşe, care sunt blocate de tensiuni vechi
 •  poate transforma deprinderile proaste (ticuri, vicii)
 •  poate modifica poziţiile corporale sau expresiile faciale incorecte

Acest masaj reprezintă un tratament complex, conţine elemente de:

 •  condiţionare
 •  tonifiere
 •  vindecare
 •  energizant
 •  efecte pe meridianele energetice
 •  pe sistemul limfatic
 •  pe metabolismul lipidic
<< Inapoi la titlurile principale >>