Astrologie
Respiratia intru fiinta
Meditatie
Prananadi
Atelierele Femina
Actiuni ecologice

Prananadi® – o cale practică şi accesibilă pentru vindecarea şi transformarea personală

Am gândit această prezentare a tehnicii de vindecare Prananadi®, precum şi a şcolii spirituale ce promovează această tehnică, în acord cu motto–ul conferinţei la care avem bucuria de a participa în aceste zile.

Şi ce poate fi mai de ajutor omului, decât un ghid de nădejde în drumul spre casă, spre el însăşi, spre regăsirea divinităţii launtrice.

Prin tehnicile Prananadi® noi avem acces la izvorul, de mult uitat al Vieţii Eterne căci aşa cum spune maestrul Advaitananda: „Cel mai preţios dar pe care îl poate primi omul este să fie învăţat cum să-şi aline suferinţa trupească şi sufletească, cum să-şi regăsească beatitudinea originară”.

Transmiterea învăţăturilor în această şcoală energetică se face prin INIŢIERE. Iniţierea este un procedeu prin care se primeşte o anumită doză de energie care activează nişte capacităţi latente ale fiinţei umane. La fiecare grad se primeşte o iniţiere, initiere care te face capabil de a accesa şi folosi un anumit tip de energie.
Sistemul de predare este structurat pe grade (sunt 27 de grade). În cadrul fiecărui grad se primesc iniţieri speciale care conferă anumite capacităţi.

Această metodă nu necesită credinţă, ci este un ansamblu de tehnici care funcţionează şi dacă crezi şi dacă nu crezi. Prananadi® nu aparţine nici unei religii şi nu se bazează pe nici o dogmă şi se adresează tuturor persoanelor deschise, indiferent de rasă, religie, naţionalitate, sex sau convingeri politice.

La gradul unul I se primeşte capacitatea de a transmite energia prin contact direct adică prin punerea palmelor pe corpul nostru sau pe alte corpuri. Deci ne putem încărca cu energie pe noi sau alte persoane, obiecte, plante sau animale.

Prin tehnica de gradul I se dizolvă blocajele energetice care ne-au provocat atâta suferinţă… Căci, la gradul I suntem conectaţi la vibraţia Armoniei Divine, primim în noi Lumina Divină, care ne readuce bucuria de a trăi.

Esenţa acestei tehnici este că nu transmitem energia din rezerve energetice proprii, ci devenim un canal prin care trece această energie. Nu trebuie să ne concentrăm şi nu trebuie să cunoaştem de câtă energie vindecătoare are nevoie o persoană, ci aceasta primeşte atât cât are nevoie. Energia cu care se lucrează la gradul I este deci o energie inteligentă (care ştie ce?, cat?, cum?, unde? trebuie să acţioneze) şi are drept conţinut informaţional de bază ARMONIA.

Această energie doar trece prin noi. Deci nu putem “da ceva” de la noi celui tratat energetic şi nici nu putem “prelua ceva” de la pacient. Acest lucru diferenţiază în mod esenţial Prananadi® de bioenergie pentru că nu interacţionăm karmic cu persoana tratată. Deci nu sunt necesare proceduri de protecţie sau curăţare înainte şi după tratamente.

Căci însăşi tehnica Prananadi® este o tehnică de curăţenie. Prananadi este mătura care înlătură praful de pe propria ta Cale, de pe propria ta Fiinţă.

De fapt primele grade Prananadi® purifică învelişurile noastre subtile, corpul eteric, corpul emoţional, corpul mental, de toate depunerile karmice nevirtuoase.

La gradul I Prananadi® se învaţă despre sistemul energetic al omului, despre aură, corpuri subtile, centrii energetici. Studiind corpul eteric observăm că acesta este matricea energo-informaţională a corpului fizic. Adică, tot ceea ce există în corpul eteric (celule, organe, sisteme) există şi în corpul fizic. Ştim că orice boală şi orice influenţă energetică exterioară se manifestă mai întâi asupra corpurilor subtile şi apoi asupra corpului eteric iar în cele din urmă asupra corpului fizic.

Aceasta înseamnă că, pe deoparte, orice om dispune de instrumente necesare pentru a recepta vibraţiile, pentru a simţi influenţele exterioare, iar pe altă parte înseamnă că noi dispunem în structurile noastre şi de elemente mai receptive decât apa. Aceste elemente permit reflectarea instantanee a influenţelor exterioare.

Dintr-un astfel de element este compus corpul eteric. Eterul, din care este compus corpul eteric este atât de receptiv încât orice influenţă la care este supus va avea impact şi asupra corpului fizic. Datorită lui (în mare măsură) avem senzaţii fizice şi energetice. Un program informaţional implementat în corpul eteric se va manifesta, mai devreme sau mai târziu, în şi prin intermediul corpului fizic. Deoarece corpul fizic este alcătuit conform matricei sale energo-informaţionale, structura şi fucţionarea acestuia se va alinia cu timpul acestei matrici, va deveni expresia vie, clară şi vizibilă în plan fizic, a acelor energii care sunt dominante în corpul eteric.

De altfel aceste lucruri se pot experimenta încă din timpul cursului de gradul I. Astfel în cea de-a 2-a zi de curs, după primirea iniţierii, în mod experimental pentru a vedea cum fucţionează capacitatea primită, toţi cei iniţiaţi procedează la încărcarea energetică cu gradul I a unui pahar de lichid. Fiecare cursant dispune de două pahare conţinând acelaşi lichid (apă, sucuri, lapte etc.) Unul dintre pahare este proba martor, iar celălalt va fi încărcat cu energia de gradul 1, timp de 5-6 minute. În urma acestei energizări toţii cursanţii, fără excepţie, au putut percepe modificări ale calităţilor fizico–chimice ale lichidului din paharul energizant (culoare, gust, aromă…). Dacă acest lucru se întamplă în 5-6 minute, cu lichidul din pahar, ne putem imagina ce transformări se produc la nivelul corpului fizic, în perioada celor 21 de zile de autoenergizare, timp de o oră şi jumătate zilnic. Iar corpul nostru fizic este 75% apă…Transformările produse în persoanele iniţiate pot fi observate mai ales după cele trei săptămâni, când întâlnindu-ne cu aceştia, ne împărtăşesc experientele lor. Marea majoritate sunt mai calmi, mai răbdători şi mai echilibrati, aceste schimbări fiind observate şi de catre cei din anturajul lor. Deşi pare de necrezut, sunt necesare doar 21 de zile pentru ca procesul de purificare şi vindecare să pornească şi să se vadă rezultatele.

Aceasta este expresia clară şi o dovadă de netagaduit a funcţionării Legii Universale a Rezonantei. Experimente de acest fel, efectuează de mulţi ani, profesorul japonez Masaru Emoto, atât de celebru la ora actuală în întreaga lume.

Uriaşa sa muncă de cercetare asupra apei şi a proprietăţilor acesteia contribuie într-o mare măsură la schimbarea imaginii noastre asupra lumii în care trăim şi de fapt şi a lumii care trăieşte în noi. Profesorul Masaru Emoto a dovedit ştinţific ce modificări se produc asupra structurii materiei fizice atunci când apa este supusă unor tipuri diferite de vibraţiile pozitive, benefice; au un rol structurant, vindecător iar vibraţiile negative au un efect destructurant, de dezorganizare la nivel molecular, deci sunt nefavorabile vieţii.

Capacitatea iniţiată se primeşte pentru tot restul vietii, nu se modifică şi nu se poate pierde. Iar copii născuţi din părinţi iniţiaţi se nasc cu această capacitate activată.

Cursul de gradul I durează 2 zile, timp în care se predau bazele teoretice ale tehnicii şi se face iniţierea (de fapt, cele 2 părţi ale iniţierii, în prima zi se primeşte capacitatea de a ne încărca energetic pe noi înşine, a doua zi se primeşte capacitatea de a putea transmite energie altora). Imediat după iniţiere se pune în practică capacitatea primită.

Dacă terapeutul aplică corect tehnica şi pacientul respectă indicaţiile sale, tratamentele Prananadi® de gradul I au urmatoarele efecte :

  • Nivelul energetic creşte de 4 ori (nu permanent, ci doar când face tratament);
  • Deoarece energia trece prin cel care aplică tehnica în timpul tratamentului este tratat de fapt şi pacientul şi cel care tratează;
  • Accelerează dezintoxicarea organismului;
  • Activează sistemul de autovindecare (după primele tratamente, temporar se poate înrăutăţi starea, dar criza de vindecare, prezentă în toate terapiile naturiste, trece în maxim 24 de ore);
  • Înlătură şi reduce suferinţele trupeşti şi sufleteşti;
  • Înlătură stresul, are efect calmant;
  • Ridică vibraţiile corpului fizic şi subtil, acţionând asupra cauzei;
  • Divolvă blocajele energetice curăţând meridianele şi nadisurile;
  • Ajută la dezvoltarea armonioasă a personalităţii şi a creativităţii.

Trebuie avut în vedere faptul că tratamentul Prananadi® este un tratament complementar. În nici un caz nu se intervine în tratamentul alopat prescris de medic şi nu se poate recomanda de către terapeut reducerea sau modificarea tratamentului medicamentos. În funcţie de evoluţia stării de sănătate se poate reduce consumul de medicamente sau se poate renunţa la tratamentul medical classic, dacă şi numai dacă acest lucru este recomandat de către medicul curant.

La gradul I se lucrează cu un singur tip de energie, dar începând cu gradul II se folosesc mai multe tipuri de energie.

Gradul I acţionează asupra corpului fizic şi eteric. Gradul II acţionează deja în planuri mai înalte vibraţional, adică asupra corpului emoţional şi mental. Cei care au citit cartea „Prananadi®-Trepte iniţiatice din Tibet” de Ujlaky Tibor sau au primit deja iniţieri în Prananadi® ştiu că începând cu gradul II sunt utilizate simboluri.

Ce sunt simbolurile? Acestea sunt programe energetice informaţionale care au drept scop să restabilească echilibrul energetic pe diferite planuri, să readucă starea de armonie, de sănătate a omului. Cum devine posibil acest lucru?

Am arătat la începutul expunerii că din experimentele profesorului Emoto a rezultat ca în situaţia în care un element receptiv, în acel caz apa, este supus la diferite influenţe exterioare, el va reflecta fidel ideea, mesajul de bază al influenţei vibraţionale. Adică va fi în rezonanţă cu principiul formator, cu esenţa creatoare. Nu va fi identic cu aceasta din urmă, dar va produce asupra omului, asupra conştiinţei acestuia acelaşi efect ca şi stimulul originar.

Simbolurile Prananadi® sunt expresii arhetipale ale unor energii vindecătoare universale. Cu ajutorul lor putem indentifica şi folosi o anumita vibratie, o anumită calitate energetică. Odată activat acest proces, intrăm în rezonanţă cu acea calitate energetică necesară pentru vindecarea şi evoluţia spirituală a persoanei.

Folosind în mod repetat, aceste calităţi energetice, cu timpul corpurile superioare încep să intre în rezonanţă cu vibraţiile vindecătoare. Treptat, datorită elementului receptiv din care este format, corpul eteric işi redobândeşte sănătatea, adică structura perfect armonioasă. Iar această armonie nu va întârzia să se manifeste în corpul fizic. Acest lucru înseamnă Sănătate, Frumuseţe, Echilibru.

Înţelepţii din vechime spuneau că Adevărul, Compasiunea şi Iubirea nu pot fi separate, şi că ele sunt reflectarea în lumea creată, în planul fizic, a Perfecţiunii, a Unităţii.

Această şcoală spirituală a păstrat intactă comoara învăţăturilor tradiţionale timp de milenii. Asigurarea şi păstrarea purităţii învăţăturilor, a tehnicilor este singura garanţie a autenticităţii, precum şi a funcţionării lor perfecte, nealterate.

Acest lucru este foarte important de subliniat. Într-o lume în care nevoia de spiritualitate creşte, iar sursele autentice sunt puţine, s-au găsit mulţi-aşa zişi “maeştrii” – care au încercat din păcate, mai încearcă încă, să dea oamenilor un surogat de spiritualitate, inventând tehnici şi simboluri, expunându-se astfel, pe ei şi pe “învăţăceii” lor unor reale pericole. Orice lucru care există în lumea manifestată se poate exprima simbolic. Intrând în contact cu un simbol, intrăm de fapt în rezonanţă cu energia corespunzătoare, cu principiul formator intern, cu esenţa sa.

Este important deci, pentru un om conştient, care doreşte să se vindece de suferinţele fizice şi psihice, să aplice tehnicile Prananadi® învăţate, să-şi facă zilnic autoenergizările şi meditaţia.

Pe timpul fiecărui autoenergizări şi în timpul fiecarei meditaţii suntem în rezonanţă cu cele mai înalte şi mai pure energii, aducem în fiinţa noastră pământeană, torentul vindecător al energiilor celeste, iar în locul vechilor amprente ale fricii, violenţei şi ataşamentelor, se vor crea noi programe ale Sănătăţii, Armoniei şi Frunuseţii.

Dacă zi de zi vibraţiile Adevărului, Iubirii şi Compasiunii vor fi prezente în corpurile noastre subtile, în fiinţa noastră interioară, nevăzută, acest lucru nu v-a întârzia să se manifeste, să apară în fiinţa noastră exterioară, în corpul fizic, şi în acest mod să influenţeze tot ceea ce ne înconjoară.

Aceste lucruri sunt posibile. Aici şi acum… în această viaţă. Căci Divinitatea nu a lasat pe OM să rătăcească fără a avea posibilitatea de a-şi regăsi natura primordială, de a putea experimenta Iubirea şi Recunoştinţa – Esenţa Vieţii.

Nu trebuie sa credeti aceste lucruri!

Există o cale foarte simplă pentru a vă convinge de adevărul afirmaţiilor de mai sus: experimentaţi, trăiţi, aplicaţi învăţăturile Prananadi® în viaţa voastră de zi cu zi, căci absolut întotdeauna poate mai devreme sau poate mai tarziu, dar întotdeauna, Adevărul se revelează celui care îl caută cu sinceritate.

ELENA DANIELA FECHETE
Maestru PRANANADI

Sibiu
4 Iulie 2008

Categorie: