Astrologie
Respiratia intru fiinta
Meditatie
Prananadi
Atelierele Femina
Actiuni ecologice

Tehnica de regresii Prananadi® – O metoda terapeutica de exceptie

Aş dori să vă vorbesc acum despre o metodă Prananadi®, cu ajutorul căreia este posibilă transformarea interioară a fiinţei umane, dizolvarea traumelor şi atingerea fericirii mult visate.

Pentru a putea simti in inimă iubirea si recunostiinţa trebuie să fii FERICIT. Iar o persoană fericită emană în mod natural in jurul său, FERICIRE… La prima vedere pare usor: te gândesti „sunt fericit!” si te aştepti ca ceea ce ai gândit sa corespunda cu ceea ce simţi… acum! Este oare de ajuns pentru a atinge netulburata seninătate, doar să o gândeşti? Daca lucrurile s-ar petrece atât de simplu, pe Pamânt ar fi doar oameni fericiţi. Şi totuşi de ce? De ce nu se intampla aşa? De ce nu putem să ne acordam instantaneu, printr-un simplu efort de voinţă pe vibraţia fericirii? Oare ce stă in calea fericirii omului, ce se interpune intre noi şi beatitudinea originara?

Toţi marii maeştrii spirituali ai lumii, din toate timpurile spun ca aceasta este natura reală a Omului – Beatitudinea… Bucuria pură…

Haideţi să vedem ce ne impiedică, oare să trăim permanent in această Bucurie?

Ştim că orice boală şi orice influenţă energetică exterioară se manifestă mai întâi asupra corpurilor subtile şi apoi asupra corpului eteric iar în cele din urmă asupra corpului fizic. Aceasta înseamnă că, pe deoparte, orice om dispune de intrumentele necesare pentru a recepta vibraţiile, pentru a simţi influenţele exterioare, iar pe de altă parte însemnă că noi dispunem în structurile noastre subtile de elemente extrem de receptive. Aceste elemente permit reflectarea instantanee a influenţelor exterioare. Dintr-un astfel de element este compus, de pildă, corpul eteric. Eterul, din care este compus acesta, este atât de receptiv încât orice influenţă la care este supus va avea impact şi asupra corpul fizic. Datorită lui (în mare măsură) avem senzaţii fizice şi energetice. Un program informaţional implementat în corpul eteric se va manifesta, mai devreme sau mai târziu, în şi prin intermediul corpului fizic. Deoarece corpul fizic este alcătuit conform matricei sale energo-informaţionale, structura şi funcţionarea acestuia se va alinia cu timpul acestei matrici, va deveni expresia vie, clară şi vizibilă în plan fizic, a acelor energii care sunt dominante în corpul eteric.

Fiinţa umană vine la încarnare într-o nouă existenţă terestră, pentru o nouă experienţă de viaţă, aducând cu sine un anumit bagaj karmic.

Acest bagaj cuprinde inclusiv predispoziţiile afectiv – emoţionale, precum şi capacităţile, posibilităţile de înţelegere a lucrurilor în planul mental. Toate acestea sunt înscrise în aşa numitele „programe karmice”, care nu sunt altceva decât programe energo-informaţionale, grupări de particule karmice, ce fac parte integrantă din învelişurile noastre aurice (din „fiinţa” noastră în sens holistic).

Fiinţa umană vine în planul fizic cu anumite capacităţi de înţelegere a adevărurilor spirituale, capacităţi mai extinse sau mai reduse în funcţie de acumulările karmice preponderent favorabile sau nefavorabile.

Aceasta înseamnă că, atunci când accesăm cu mentalul, adică intrăm în contact cu anumite informaţii, cunoştinţe teoretice, însăşi posibilitatea de înţelegere a acestora este dintru început condiţionată de acumulările karmice anterioare. Şi este posibil ca deşi persoana să aspire sincer spre o viaţă spiritualizată, să nu fie capabilă să discearnă, să vadă calea cea mai potrivită pentru evoluţia ei, tocmai datorită acumulărilor karmice defavorabile („negative”).

„Vălul iluziei” care ne acoperă ochii sufletului (ochii spirituali) este ţesut tocmai din aceste acumulări karmice, numite generic: „karma nefavorabilă” sau „dezavantajoasă”.

Fiecare sentiment negativ, fiecare emotie dureroasa provine din ceea ce psihologii numesc traumă.

Traumele apar in relationarea fiinţelor umane cu mediul atunci când omul simte că nu poate sa facă faţă situaţiei date. Si atunci, reacţionează spontan şi negativ! Din punct de vedere energetic aceste traume se manifestă ca blocaje energetice.

Daca in structurile energetice ale omului respectiv exista blocaje energetice, acestea se vor manifesta deci, sub forma unor ganduri si sentimente negative.

Blocajele energetice le putem localiza într-o anumită măsură ca făcând parte din aură, pentru că aceste holograme se pot „citi”, „vedea” în corpurile subtile, dar ele nu hrănesc cu energie corpul fizic şi nu susţin procesele afectiv – emoţionale şi mentale. Aceste blocaje consumă in permanenta energie din sistemul energetic al persoanei „traumatizate”, fara ca aceasta să conştientizeze măcar acest lucru. Am putea vorbi astfel despre ele ca programe karmice negative, cu rol distructiv, de fapt autodistructiv, pentru că, în timp, afectează integritatea sistemului psiho-fizic.

Ori de câte ori aceste traume sunt atinse, de catre persoana în cauză, prin reamintire voluntară (de pildă când povesteşte altcuiva ce s-a întâmplat), sau prin interacţiunea cu mediul social se declanşează un proces de apărare. Omul, din nou îşi adună forţele energetice pentru a face faţă, dar energia este înghiţită de blocaj, care se alimentează, creşte şi secătuieşte persoana.

Metabolismul corpului fizic depinde, in mod evident de metabolismul corpurilor energetice si astfel se explica de ce, odata tulburat echilibrul energetic apar manifestari psiho-somatice.

Pentru ca omul este un intreg, iar săntatea sa trebuie privita in mod holistic, putem spune ca odată instalat un blocaj energetic intr-o anumita zona, „parfumul” acestuia se răspândeşte în tot sistemul energetic.

Noi intrăm în contact cu mediul înconjurător prin intermediul câmpurilor noastre subtile. Şi orice eveniment poarta in sine un mesaj, o idee, adica un principiu formator de bază.

Cuvântul, sunetul, vibraţia creează, modelează, structurează sau poate distruge şi crea haos. Această putere magică de a transforma lumea este vie în fiecare fiinţă umană. Tot ceea ce gândim, rostim sau înfăptuim ne creează şi ne modelează realitatea interioară şi exterioară.

Persoana traumatizată este „învăluită” ca să spunem aşa, în parfumul propriului blocaj energetic.

Practic, între noi si evenimentele în care suntem angrenaţi, intre noi si persoanele cu care relaţionăm, se interpun acele blocaje energetice, acele traume despre care vorbeam anterior. Astfel, percepţia noastă este distorsionată. Noi nu percepem informaţia, evenimentul, cu acurateţe aşa cum este el în realitate, ci automat el trece printr-un filtru. Acest „filtru” este format din energia negativă „îngeţată” a traumei. De ce spunem „îngeţată”?

În momentul în care omul trece printr-un eveniment căruia nu-i poate face faţă, cu toate că îşi mobilizează toate resursele actuale (ale momentului respectiv) apare frica, groaza, ruşinea, sentimentul de vinovăţie.

Pentru că omul nu poate face faţă situaţiei această emoţie negativă „îngheaţă” în sistemul sau energetic, se „encodează” aici. Este ca o fotografie, sau mai exact ca o hologramă a momentului în care se înâmplă evenimentul traumatizant. În acele locuri din aură în care se află asemenea holograme, energiile nu mai curg liber. Timpul se opreşte in acel loc, cu privire la acel eveniment. Şi pentru că viaţa este în mod esenţial schimbare, transformare, am putea spune că acele locuri sunt „moarte”, din punct de vedere energetic. Asemenea locuri avem cu toţii în noi. Pentru că noi toţi suntem oameni şi toţi am suferit cândva. Cu toţii am vrea să ne putem elibera de suferinţă, să trăim liberi şi fericiti.

Această posibilitate o putem avea doar după ce ne eliberăm de şabloanele negative care ne condiţionează percepţia realităţii. Atâta timp cât în noi există traume, conştientizate sau nu, atâta timp există suferinţă. Nu este de ajuns să înţelegem lucrurile în mod raţional. Este esenţial modul în care ne raportăm din punct de vedere emoţional la un eveniment, persoană, etc. Ceea ce ne deranjează în legătură cu un eveniment traumatizant este mai ales emoţia negativă, dureroasă. Degeaba aducem la suprafaţa conştiinţei, prin diferite tehnici, trauma, şi încercăm să explicăm persoanei traumatizate că nu trebuie să se teamă, că trebuie să înţeleagă şi să ierte etc. Persoana va acepta aceste lucruri la nivel mental. Dar în momentul în care se va confrunta cu un eveniment care îi aminteşte sau este similar cu trauma sa el va reacţiona spontan, fără să se poată controla la nivel emoţional. De ce se întâmplă aşa… Pentru că spuneam mai devreme că, trauma se interpune între el şi eveniment. Iar traumele nu cunosc timpul, ele nu se atenuează, nu dispar. Persoana traumatizată nu vede, nu percepe clar lucrurile şi nici dacă ar vrea să o facă, nu are această posibilitate, nu este capabil, pentru că se teme de un nou eşec.

Ce aţi spune dacă ar exista o tehnică cu ajutorul careia aceste traume, nu numai să fie aduse în faţa noastră, pentru a ne confrunta cu ele, ci ar exista posibilitatea de a le transforma. De a transforma emoţiile negative şi de a elibera energia blocată, îngheţată. O asemenea conversie energetică ar duce la utilizarea energiei blocate pentru vindecare. Vindecare nu numai în plan emotional dar şi în plan fizic.

Din fericire o asemenea tehnică exista şi face parte dintre tehnicile de vindecare si evoluţie spirituală Prananadi®. Este vorba despre tehnica de Regresii (comunicaţii) Prananadi®. Se mai numeşte şi „călătorie Prananadi®”, dar de fapt nu se calătoreşte propriu zis. Cu ajutorul acesteia se pot accesa momentele din viaţă (din viaţa prezentă sau din vieţile anterioare) la care s-au produs evenimentele traumatizante. Persoana care „calătoreşte” este asistată pe tot parcursul tehnicii de catre terapeut.

Terapeutul de comunicaţii Prananadi aplică tehnica necesară, potrivit nivelului la care este iniţiat, iar „călătorul” accesează anumite informaţii. Vede imagini, aude sunete, participă la evenimente, retrăind fragmente din acea viaţă, care are legătură cu suferinţele, cu problemele sale prezente. Retrăind evenimentele care au creeat blocajul, trauma, simţind emoţiile, pacientul are posibilitatea de a-şi conştientiza emoţiile, trăirile, de a înţelege legăturile dintre evenimentele trecute şi viaţa sa prezentă. Are posibilitatea să vadă şi să contientizeze cauza principală a suferinţelor din momentul prezent. Mai mult decât atât, datorită tehnicii utilizate de catre terapeut, el este în siguranţă pe tot parcursul călătoriei. Este protejat. Nu poate accesa lucruri care l-ar traumatiza mai rău, ci numai ceea ce poate înţelege şi prelucra în mod direct, la nivelul de conştiinţă al vieţii prezente.

Datorită tehnicii cu care se lucrează, persoana este ajutată să se elibereze de sentimentele negative, iar atitudinea sa cu privire la eveniment se transformă treptat.

Poate că, pentru eliberarea de o traumă sunt necesare mai multe ”treceri în revistă” ale evenimentelor, dar cu fiecare trecere energia stocată, blocată de ani de zile (chiar zeci sau sute de ani) este lăsată să curgă. Acest fapt se manifestă prin atitudinea şi gesturile subiectului care poate trece de la teamă şi refuzul confruntării cu o situaţie dată, la acceptare, înţelegere şi chiar, bucurie.

De fapt, sentimentul dominant pe care îl trăiesc toti „călătorii”, la iesirea dintr-o comunicaţie Prananadi® este bucuria. O bucurie sublimă, curată, eliberatoare, semn al catharsisului profund. Subiectul, în timpul comunicaţiei, pune lucrurile la locul lor, lumea sa interioară îşi regăseşte ordinea. Înţelegâng legăturile dintre evenimente apare sentimentul de uşurare că, da, acum a reuşit să facă faţă! După apariţia senzaţiei de bucurie – care este de fapt energia deblocată, recâştigată – organismul persoanei călătorite începe să folosească această energie pentru a se însănătoşi. În zona, în partea de corp afectată de blocaj se declanşează un proces de vindecare de regenerare.

Pentru a dizolva blocajele acumulate, numai în viaţa prezentă, spun maeştrii, sunt necesare cca. 70-80 de ore
de regresie. Dar dacă ne gândim şi la existenţele trecute, ne putem da cu uşurinţă seama în ce stare decăzută se află astăzi fiinţa umană! Câtă suferinţă poartă după sine, câte obstacole şi-a creeat in calea propriei fericiri.

Aplicând tehnica de regresii cu răbdare şi perseverenţă, ne putem elibera treptat şi definitiv de sub sclavia propriilor şabloane mentale care până atunci ne-au controlat viaţa.

Dacă o persoană a scăpat de toate rănile sufleteşti, nu mai are energii blocate, putem spune că a atins conştiinţa pură.

Iar atingerea purităţii perfecte înseamnă iluminarea!

Aşadar, tehnica de regresii Prananadi® este o tehnică iluminatorie. Nu trebuie să credeţi aceste lucruri! Dar puteţi să experimentaţi….

ELENA DANIELA FECHETE
Maestru profesor PRANANADI

Lucrare prezentată la Conferința Națională de Psihologie Transpersonală 2008, București (extras).

Categorie: