Cantul Inefabilului

Cum a luat nastere aceasta meditatie

Intr-o buna dimineata stateam intinsa in pat, iar soarele cu razele sale aurii invaluia camera. Totul stralucea. Prin fereastra larg deschisa aerul intra in valuri, valuri de miresme florale.

Am inceput sa respir tot mai profund… „mirosind” aerul… Nu aveam nici un gand, nici o intentie explicita… Doar ma bucuram de procesul respiratiei si de „mirosul” curat, proaspat… si deodata m-am simtit cufundata intr-o lumina stralucitoare iar tot corpul meu respira si vibra la unison cu acea lumina.

Nu mai facusem niciodata o meditatie in pozitia culcata… Stiam deja din experienta anilor de practica zilnica cum este cel mai „bine” sa te asezi, ca sa circule energia prin Sushumna Nadi…

Dar acum… am lasat balta toate „tehnicile” si gandurile…. si m-am abandonat Respiratiei. Experienta care a urmat nu poate fi descrisa in cuvinte…

Ceea ce vei citi mai jos precum si inregistrarea audio sunt „darul” pe care l-am primit atunci si pe care il impartasesc Acumcu tine, cititorule…

Respiratia… este „Cantul Inefabilului”, vibratia rostirii permanente a harului lui Dumnezeuin noi.Asa cum aerul intra… si iese… din noi, asa suflul Divin ne hraneste (inspir) si potenteaza (expir) totodata ceea ce este prezent in acea secunda a creatiei in noi.

Atunci cand Omul inspira aduce in sine, la propriu, tot ceea ce exista din punct de vedere vibrational in jurul sau si in aura sa (ganduri, sentimente, emotii).

Iar atunci cand expiri, se statornicesc, se stabilizeaza in tine informatiile purtate de fluxul respirator si se elimina, se emana in exterior reactiile tale la stimul (ganduri, emotii, sentimente).

Exercitiul tibetan stravechi numit Tonglen, inseamna literal, daruire si primiresi are ca suport de baza tocmai procesul respiratiei.

In majoritatea practicilor spirituale se incepe exercitiul cu expirul. Asa se elimina aerul, se golesc plamanii si apoi se inspira.

Practica „respiratiei constiente” aduce in prim plan FAPTUL trait… experimentatabil… al expirului si al inspirului. De fapt expirulsemnifica si exprimarea disponibilitatii de „a primi”. Cand expiriemani in exterior „continutul” Fiintei tale de pana atunci si te „deschizi”, te „abandonezi” spre a primi. Iar cand inspiri iti umpli „vasul” cu ceea ce traiesti in acea clipa.

In practica „respiratiei constiente”exista acest prim pas – „constientizarea respiratiei” – a actului respiratiei. Atunci cand devin atent, alert, prezent in actul respiratiei… cand simt – imi simt fiecare parte a corpului implicata in actul respiratiei, cand gandesc „respir”, respiratia nu mai este doar un proces spontan „fiziologic” ci este un act de creatie constienta a Realitatii…

Ti se pare prea pretentios?

Opreste-te pentru o clipa si inchide ochii… fii atent cand inspiri… ai acum o anumita traire (in tine sunt emotii, ganduri, sentimente si senzatii fizice – sunete, mirosuri, senzatii tactile).

Toata ACEASTA TRAIRE – de Acum – o aduci in interiorul cel mai intim al celulelor, atomilor si… ADN-ului tau. ACEASTA TRAIRE este Vibratie, are o anumita lungime de unda.

Prin procesul rezonantei aceasta frecventa face sa vibreze pe aceeasi frecventa toate celulele, atomii din Tine (adica Tot ce Esti Tu – in toate planurile).

Expirul este feed-back-ul. Cand expiri, din tine emana spre intregul Univers, Esenta a ceea ce Esti Tu Acum…

In timp ce expiri, tu ca Intreg, simti senzatii fizice, emotii si gandesti.

Tot ceea ce Esti in clipa expirului, daruiesti! Iti daruiesti tie si lumii. Celor apropiati si Planetei Pamant. Te-ai gandit vreodata la respiratie in felul acesta?

Te-ai gandit ca prin actul respiratiei (fie ea constienta sau neconstientizata) Esti deja, Acum, chiar in clipa in care citesti aceste cuvinte, in comuniune profunda si deplina cu Planeta, cu Universul a tot ceea ce exista?

Atata timp cat esti viu, cat traiesti in acest trup, procesul respiratiei curge continuu… Nu se opreste… In fiecare clipa aduci in tine energia si informatia corespunzatoare TRAIRILOR tale din acea clipa…

Si in fiecare clipa, chiar daca pana acum nu ai fost constient, ai daruit… Si daruiesti continuu Lumii darul Tau, esenta ta… Cu fiecare respiratie…

Deci… Tu alegi… ce Vibratie doresti? Cu ce frecventa intri in Rezonanta… Tu alegi in fiecare clipa…

Cand intri in rezonanta „te asemeni cu…”, ”te identifici ”, ”devii” acel ceva cu care rezonezi.

Imagineaza-ti ca trupul tau ar fi un instrument muzical… o harpa… sau o chitara. Cand inspiri aerul iti atinge corzile. Daca ele sunt acordate pe frecventele gandurilor iubirii, pacii, linistii, acceptarii si iubirii de sine ce va rezulta? Care va fi feedback-ul? Sunetul armoniei, vibratia Armoniei si Sanatatii.

Daca chitara ta e dezacordata (gandurile, emotiile, sentimentele pe care le ai iti provoaca neplacere, durere, disconfort) cum ar putea sa emane sunete armonioase?

Deci… Tu alegi… in fiecare clipa…

Iti doresc cititorule sa faci Alegeri binecuvantate in toata Viata Ta.

Nu alegeri „bune” sau „doar bune”… Pentru ca acolo unde apare polarizarea bine si rau inca nu ai ajuns la Sursa. Toate alegerile noastre sunt experiente… Nu sunt „bune” sau „rele”. Aceste semnificatii, noi le conferim lucrurilor…

Tu alegi ce semnificatie, ce sens dai experientelor tale… Important este sa alegi constient si sa ramai constient in timpul desfasurarii experientelor de viata, sa fi PREZENT Acum in propria ta viata.

Poti incepe prin a respira constient… si a te BUCURA… asa pur si simplu… de tine insuti. Pur si simplu… pentru ca EXISTI!

<< Inapoi la Meditatii ghidate