Astrologie
Respiratia intru fiinta
Meditatie
Prananadi
Atelierele Femina
Actiuni ecologice

Despre Bucurie

Dragi prieteni, m-am gandit ca azi sa va vorbesc despre BUCURIE.

Sri Chinmoy arata ca bucuria, voiosia este o cale speciala de a oferi multumire si recunostiinta Divinitatii. Dar oare putem sa fim noi in fiecare clipa, cu adevarat recunoscatorii Divinitatii?

Pentru a putea simti in inima iubirea si recunostinta trebuie sa fi fericit. Iar o persoana fericita emana in mod natural in jurul sau, fericire… La prima vedere pare usor: te gandesti “sunt fericit!” si te astepti ca ceea ce ai gandit sa corespunda cu ceea ce simti… acum! Este oare de ajuns pentru a atinge netulburata seninatate, doar sa o gandesti? Daca lucrurile s-ar petrece atat de simplu, pe Pamant ar fi doar oameni fericiti. Si totusi de ce? De ce nu se intampla asa? De ce nu putem sa ne acordam instantaneu, printr-un simplu efort de vointa pe vibratia fericirii? Oare ce sta in calea fericirii omului, ce se interpune intre noi si beatitudinea originara?

Toti marii maestri spirituali ai lumii, din toate timpurile spun ca aceasta este natura reala a Omului – Beatitudinea…Bucuria pura…

Haideti sa vedem ce ne impiedica, oara sa traim permanent in aceasta Bucurie?

La gradul 1 Prananadi® se invata despre sistemul energetic al omului, despre aura, corpuri subtile, centrii energetici. Studiind corpul eteric observam ca aceasta este matricea energo-informationala a corpului fizic. Adica, tot ceea ce exista in corpul eteric (celule, organe, sisteme), exista si in corpul fizic. Filosoful grec Hierocles, in comentariile sale la “Imnurile sacre” ale lui Pitagora, arata ca: “Trupul pe masura naturii sale, pe care sufletul l-a primit de la Creator, pentru a ajunge la fiinta, este corpul luminos”. Acest trup este numit de Hierocles pe rand corp “imaterial, luminos, vital, carul usor al sufletului”. Insasi Platon Numeste, in “Fedru”, corpul luminos “Carul subtil al sufletului”. Acest car, arata marele ganditor, devine mai usor si se inalta cand sufletul se purifica; el se ingreuneaza si cade pe pamant cand sufletul se lasa robit de dorinta pentru lucrurile pamantesti. Amprenta pe care patimile o pun pe acest corp luminos este grea, materiala, vizibila.

Stim ca orice boala si orice influenta energetica exterioara se manifesta mai intai asupra corpurilor subtile si apoi asupra corpului eteric iar in cele din urma asupra corpului fizic. Aceasta inseamna ca, pe deoparte, orice om dispune de instrumentele necesare pentru a recepta vibratiile, pentru a simti influentele exterioare, iar pe de alta parte insemna ca noi dispunem in structurile noastre subtile de elemente extreme de receptive. Aceste elemente permit reflectarea instantanee a influentelor exterioare. Dintr-un astfel de element este compus, de pilda, corpul eteric. Eterul, din care este compus acesta, este atat de receptiv incat orice influenta la care va fi supus va avea impact si asupra corpului fizic. Datorita lui (in mare masura) avem senzatii fizice si energetice. Un program informational implementat in corpul eteric se va manifesta, mai devreme sau mai tarziu, in si prin intermediul corpului fizic. Deoarece corpul fizic este alcatuit conform matricei sale energo-informationale, structura si functionarea acestuia se va alinia cu timpul acestei matrici, va deveni expresia vie, clara si vizibila in plan fizic, a acelor energii care sunt dominante in corpul eteric.

Stim ca orice boala si orice influenta energetica exterioara, daca in structurile energetice ale omului respectiv exista blocaje energetice, acestea se vor manifesta, sub forma unor ganduri si semtimente negative. Fiecare sentiment negativ, fiecare emotie dureroasa provine din ceea ce psihologii numesc trauma.

Traumele apar in relationarea fiintelor umane cu mediul atunci cand, omul simte ca nu poate sa faca fata situatiei date. Si atunci, reactioneaza spontan si negativ! Din punct de vedere energetic aceste traume se manifesta ca blocaje energetice.

Aceste blocaje consuma in permanenta energie din sistemul energetic al persoanei ”traumatizate”, fara ca aceasta sa constientizeze macar acest lucru. Metabolismul corpului fizic depinde, in mod evident de metabolismul corpurilor energetice si astfel se explica de ce, odata tulburat echilibrul energetic apar manifestari psiho-somatice. Pentru ca omul este un intreg, iar sanatatea sa trebuie privita in mod holistic, putem spune ca odata instalat un blocaj energetic intr-o anumita zona, “parfumul” acestuia se raspandeste in tot sistemul energetic.

Aceasta inseamna ca orice eveniment poarta in sine un mesaj, o idee, adica un principiu formator de baza, care poate avea efecte structurante (de ordonare si armonie) sau destructurante.

Afirmatia biblica referitoare la puterea gandului si a cuvantului creator este reala si iata ca in zilele noastre este posibil ca sa fie dovedita stiintific. Cuvantul, sunetul, vibratia creeaza, modeleaza, structureaza sau poate distruge si crea haos.

“Nu exista gand, nu exista cuvant, nu exista fapta care sa nu aiba ecou in vesnicie”, spune un vechi proverb.

Aceasta putere magica de a transforma lumea este vie in fiecare fiinta umana. Si noi, oamenii o folosim in fiecare clipa, insa in marea majoritate a timpului o facem incionstient. Tot ceea ce gandim, rostim sau infaptuim ne creeaza si ne modeleaza realitatea interioara si exterioara. Gandurile noastre, cuvintele, peisajul si sunetele naturii, muzica si formele create de catre om, toate acestea au efect asupra fiintelor umane si asupra vietii in general.

Structura fizica si energetica a fiintei umane este in permanenta ”bombardata” cu miliarde de informatii care “lucreaza” asupra sa. Suntem in interactiune permanenta si interdependenta cu lumea in care traim si daca dorim sa ne insanatosim sufleteste si trupeste trebuie sa ne reconectam la vibratiile vindecatoare ale Universului. Sa incercam sa aducem in interiorul structurilor noastre vibratii pure, armonioase, vindecatoare, pline de iubire si recunostinta sunt fundamentul vietii.

Prin tehnicile Prananadi® noi avem acces la izvorul, de mult uitat al Vietii Eterne caci asa cum spune maestrul Advaitananda: “Cel mai pretios dar pe care il poate primi omul este sa fie invatat cum sa-si aline suferinta trupeasca si sufleteasca, cum sa-si regaseasca beatitudinea originara”.

Transmiterea invataturilor in aceasta scoala energetica se face prin INITIERE. Initierea este un procedeu prin care se primeste o anumita doza de energie care activeaza niste capacitati latente ale fiintei umane. La fiecare grad se primeste o initiere, initiere care te face capabil de a accesa si a folosi un anumit tip de energie.

Sistemul de predare este structurat pe grade (sunt 27 de grade). In cadrul fiecarui grad se primesc initieri speciale care confera anumite capacitati.

Aceasta metoda nu necesita credinta, ci este un ansamblu de tehnici care functioneaza si daca crezi si daca nu crezi. Prananadi® nu apartine nici unei religii si nu se bazeaza pe nici o dogma si se adreseaza tuturor persoanelor deschise, indiferent de rasa, religie, nationalitate, sex sau convingeri politice.

La gradul I se primeste capacitatea de a transmite energia prin contact direct, adica prin punerea palmelor pe corpul nostru sau pe alte corpuri. Deci, ne putem incarca cu energie pe noi sau pe alte personae, obiecte, plante sau animale.

Prin tehnica de gradul I se dizolva blocajele energetice, care ne-au provocat atata suferinta… Caci, la gradul I suntem conectati la vibratia Armoniei Divine, primim in noi Lumina Divina, care readuce in noi bucuria de a trai.

Esenta acestei tehnici este ca nu transmitem energie din rezervele energetice proprii, ci devenim un canal prin care trece aceasta energie. Nu trebuie sa ne concentram si nu trebuie sa cunoastem de cata energie vindecatoare are nevoie o persoana, ci aceasta primeste atat cat are nevoie. Energia cu care se lucreaza la gradul I este deci o energie inteligenta (care stie ce?, cat?, cum?, unde? trebuie sa actioneze) si are drept continut informational de baza ARMONIA. Ea nu contine informatia noastra personala. Deci nu putem “da ceva” de la noi celui tratat energetic si nici nu putem “prelua ceva” de la pacient. Acest lucru diferentiaza in mod esential Prananadi® de bioenergie pentru ca nu interactionam karmic cu persoana tratata. Deci nu sunt necesare proceduri speciale de protectie sau curatare inainte si dupa tratamente. Caci, insasi tehnica Prananadi este o tehnica de curatenie. Prananadi este matura care inlatura praful de pe propria ta Cale, de pe propria ta Fiinta.

De fapt, primele grade Prananadi purifica invelisurile noastre subtile, corpul eteric, corpul emotional, corpul mental, de toate depunerile karmice nevirtuoase.

Este de fapt cunoscut si “recunoscut” de toate traditiile spirituale, faptul ca gandurile, cuvintele, faptele virtuoase au vibratii inalte si “practicarea virtutilor” duce, in mod indubitabil, la ridicarea nivelului de cunostinta. Asa cum si gandurile, cuvintele, faptele nevirtuoase au vibratii joase si duc la acumularea de karma nefavorabila, la suferinta.

Prin urmare contactul cu vibratiile inalte “te inalta” te ridica din noroiul suferintelor si te ajuta sa il si scuturi de pe tine!

Se stie ca nivelul de constiinta, de intelegere a lucrurilor este direct proportional cu nivelul energetic al persoanei. Cu cat nivelul energetic al persoanei este mai ridicat, cu atat nivelul sau de cunostiinta (de intelegere) va fi mai ridicat. O persoana al carui nivel de intelegere este inalt va inceta sa mai produca suferinta… Sie-si si celorlalti… In sufletul astfel trezit isi va face loc treptat, Iubirea si Compasiunea fata de toate fiintele… Iar un astfel de om va actiona cu gandul la binele tuturor fiintelor…

Revenind la Prananadi®, putem intelege acum mai usor de ce este important, pentru un om constient care doreste sa se vindece de suferintele fizice si psihice, sa aplice tehnicile invatate, sa-si faca zilnic autoenergizarile si meditatia. Pe timpul fiecarei autoenergizari si in timpul fiecarei meditatii suntem in rezonanta cu cele mai inalte si mai pure energii, aducem in fiinta noastra pamanteana torentul vindecator al energiilor celeste, iar in locul vechilor amprente ale fricii, violentei si atasamentelor, se vor crea noi programe ale SANATATII, ARMONIEI si FRUMUSETII.

Multi prananadisti povestesc, ca de ceva vreme, lucrand cu tehnicile initiate simt o tot mai adanca pace interioara, o bucurie profunda si durabila.

Daca zi de zi vibratiile Adevarului, Iubirii si Compasiunii vor fi prezente in corpurile noastre subtile, in fiinta noastra interioara, nevazuta, acest lucru nu va intarzia sa se manifeste si prin fiinta noastra exterioara, prin vorbele si faptele noastre si in acest mod sa influenteze tot ceea ce ne inconjoara, lumea in care traim…

Iar daca in noi va fi BUCURIE, de parfumul ei se vor bucura toate fiintele…

ELENA DANIELA  FECHETE
Maestru profesor PRANANADI

Conf. SETRAS – DEVA 2008

Categorie: