Astrologie
Respiratia intru fiinta
Meditatie
Prananadi
Atelierele Femina
Actiuni ecologice

Intalnind Adevarul – Intalnire cu Gangaji

Intalnire cu Gangaji si EliDragii mei prieteni,

In fiecare an revin cu o mare bucurie aici la Deva. Si inima imi bate de emotie o data cu inimile voastre, aici atat de aproape de centrul spiritual stravechi si etern al Romaniei.
Am venit azi sa va aduc mesajul Adevarului, mesajul Libertatii.
Am avut ocazia binecuvantata de a intalni Adevarul… si de a recunoaste Adevarul… Adevarul care te Elibereaza…
Iar in mine s-a nascut dorinta, cea de dincolo de dorinte… de a aduce mesajul Libertatii fratilor mei… Voua…

Parfumul Adevarului nu poate fi impiedicat sa se raspandeasca, Adevarul nu poate fi tinut in lanturi. Este de ajuns sa constientizezi aceasta… si esti liber!
Vi se pare ciudat? Nu stiti despre ce vorbesc?
Priviti, fiecare dintre voi, in interior… adanc… in liniste… Priviti acolo unde salasluieste Linistea netulburata… Ai curajul sa privesti in tine in Tacere, nemiscat… doar o Clipa… nu amana… fa-o Acum… si vei sti ca Esti Liber… ca intotdeauna ai fost… Doar Opreste-te din goana… din alergarea nebuna a mintii care cauta, care judeca, a mintii care masoara si compara… opreste-te… chiar si numai pentru o clipa… e de ajuns.
Acum vreo 15 ani am inceput sa practic diferite tehnici de vindecare pentru a-mi imbunatati sanatatea. In urma unei experiente de moarte clinica mi-am dat seama ca EU… nu sunt corpul! Si atunci in mine s-a nascut un Dor interior, cautam si nu stiam ce caut, cautam si plangeam dupa implinirea acelui Dor.

Unii ditre voi stiti ca am practicat si am predat o tehnica tibetana de vindecare cca. 10 ani. Am avut ocazia sa cunosc oameni minunati. Am calatorit mult… pe drumurile tarii intalnind oameni in acelasi Dor, de a se vindeca de durere si de a fi fericiti. Invatacei sau maestri, le sunt profund recunoscatoare pentru ceea ce mi-au daruit… m-au ajutat sa inteleg ca suntem fundamental la fel si cautam acelasi lucru.
Acum cativa ani credeam ca omul, pentru a-si cunoaste adevarata natura, Perfectiunea Divina trebuie mai intai sa se vindece de bolile fizice si emotionale, sa se straduiasca spre purificare si perfectiunea trupului, ca Templu al Divinului. Nu este nimic gresit in aceasta…
Dar intr-o zi, acum vreo 2 ani si jumatate, gandindu-ma la nenumaratele vieti (intrupari) prin care am trecut si pe care mi le-am reamintit… mi-am dat seama ca trebuie sa ma opresc… Ca aceste cautari nu vor avea sfarsit pana ce acest joc nu se opreste, ca ceea ce apare, dispare… ceea ce e creat si are un inceput… se va risipi in neant.
Doar ceea ce este Etern, fara inceput si fara sfarsit este tot timpul acolo… si nu il poti pierde…

Am inceput sa caut ceea ce este neschimbator. Ceea ce nu depinde de timp, de starea de sanatate sau de boala, ceea ce nu depinde de a practica sau a nu practica vreo tehnica…
Si prin Binecuvantata Gratie a Divinului… am gasit. Am realizat intr-o clipa adevarul Invataturilor, ca Ceea ce cautam e tot timpul aici. In fiecare Clipa. Ceea ce cautam e in noi. A fost… Este si va fi… Doar trebuie sa ne oprim… si sa devenim constienti.
Raiul e aici… acum! Trebuie doar sa te trezesti din mirajul in care te-ai cufundat singur si sa devii constient de ceea ce Esti… Nu maine… nu peste 2 saptamani, peste o luna cand vei fi mai destept, vei avea mai mult timp, vei fi mai pur, mai sanatos, mai putin stresat… Nu amana, nu te mai amagi. Trezeste-te Acum.

Crezi ca e greu, ca nu poti sau nu meriti?
Multi dintre cei prezenti aici se numesc pe sine “credinciosi”. Nu-i asa? Va intreb atunci pe voi… cei credinciosi…
Ar fi creat Divinitatea ceva mai putin decat Perfect? Cel ce este Intregul, Perfectiunea, Adevarul Suprem si Totalitatea poate crea ceva… in afara sa? Cand el e Totul poate El crea in exteriorul a ceea ce este? Si inca ceva imperfect? Nu s-ar nega pe Sine?
Cand inchizi ochii in Tacere si privesti in Sinea ta, nemiscat, fara asteptari, fara sabloane, fara judecata, observa ce este acolo… Pentru ca ceea ce este acolo Prezent, Viu, Etern… este Esenta fiintei tale… si a tot Ceea ce Exista.

In secolul trecut in India a trait un mare intelept. Desi nu a parasit niciodata muntele sfant Arunachala, numele sau a facut inconjurul lumii. Se numea Ramana Maharshi. Mii si mii de oameni au cautat indrumarea sa… iar el le-a spus: “Nu cauta in exterior, nici chiar pe mine nu ma cauta… ci doar intreaba-te “Cine sunt eu?”
Unul dintre discipolii sai Poonja sau Papaji a trait la Lucknow in India pana in 1997. El a spus oamenilor care veneau la el: “Iluminarea este posibila, acum, pentru orice fiinta umana. Doar opreste-te. Nu mai cauta… opreste-te acum. Daca vrei sa fii liber, daca vrei sa cunosti Adevarul, opreste-te…” Acest lucru l-a spus si unei femei din America, o cautatoare care isi dedicase viata ajutorarii celorlalti si pe care el a numit-o simplu – Gangaji – dupa numele fluviului Sfant Ganga.
Mesajul ei este Adevarul. Adevarul a ceea ce este Acum. Adevarul care salasluieste in noi toti fara nici o discriminare, fara granite, fara prejudecati.
Pentru ca in Univers functioneaza legea rezonantei am fost irezistibil atrasa de invataturile acestei minunate fiinte.
Gangaji spune: “eu nu sunt un Guru, nu sunt un Avatar, nu m-am nascut din parinti iluminati. Eu sunt exact ca si voi”.
Urmaream invataturile ei de mai multi ani dar nici nu am visat vreodata sa o intalnesc in plan fizic. Dar… prin Gratia Divina aceasta intalnire s-a produs, facandu-ma sa traiesc adevarata Libertate.
Am constientizat acolo, in prezenta ei si a sotului ei Eli, ca sunt libera, dintotdeauna si pentru totdeauna… Iar ei mi-au spus: “du flacara Libertatii in Romania”.
Si mi-am dat seama de ce poporul nostru inca o duce asa de greu, de ce este inca atata durere aici… Parca degeaba a fost o Revolutie in 1989. Si zadarnic s-ar intampla din nou si din nou revolutie si schimbari in plan social. Pentru ca oamenii asteapta Libertatea din afara… Asteapta sa fie eliberati de altul si sa li se dea ceea ce cred ca li se cuvine… Oamenii se asteapta de la cei care ne conduc ca acestia sa inteleaga, sa faca, sa fie asa sau asa… Aceasta gandire nu va aduce niciodata libertatea si fericirea pentru fiecare. Aceasta este o gandire de sclav.
Se vorbeste de renasterea constiintei nationale. De regasirea demnitatii noastre ca romani si fii ai acestui neam. Vorbim de strabunii nostri care aveau o inalta constiinta spirituala… E adevarat… Dar ei erau Liberi… erau liberi in constiinta lor si stiau ca sunt liberi. Erau Liberi pentru ca stiau cine sunt. Cunosteau Adevarul Etern al Fiintei. Traiau experienta profunda a Unitatii cu Divinul in fiinta lor. Nu asteptau sa le spuna conducatorii lor cine sunt si ce sa faca pentru a fi bucurosi, fericiti, sanatosi. Ei traiau Adevarul lui EU SUNT, in fiecare clipa.
A trai in Adevar inseamna a te elibera pentru totdeauna de minciuna, de falsitate si compromis. Pentru asta trebuie curaj. Curajul de a fi Tu cel care esti prin Drept Divin. Nu trebuie sa ceri voie de la nimeni ca sa fii ceea ce esti: Iubirea, Adevarul, Libertatea, Armonia, Prosperitatea si Binecuvantarea… Toate acestea sunt Esenta ta.
Se spune ca Dacii se bucurau cand imbratiseau Moartea trupului. Se bucurau pentru ca se uneau cu Cel Etern. Dar erau constienti ca niciodata nu au fost si nu puteau fi despartiti de Esenta lor profunda. Divina Unitate.
Nu ne putem regasi Demnitatea nationala ca neam, ca popor, pana ce fiecare roman, fiecare om de pe acest pamant nu se regaseste pe Sine ca fiinta de lumina in care salasluieste Dumnezeu!

Constientizeaza deci, fratele meu… sora mea… Cine Esti Tu… Acum. Intreaba-te mereu si mereu. Si afla. Afla ca Acela pe care il cauti cu deznadejde de atata vreme, esti Tu, Salvatorul este in tine!
Aceasta este Credinta, acesta este Curajul, acesta este Adevarul Eternului Prezent.
“Cunoaste Adevarul si vei fi liber” a spus Iisus. Intreaba-te deci ce vrei cu adevarat? Fii sincer. Fii in Adevar… Caci nimic nu poate fi ascuns in fata Divinului. Fii deci tu Adevarul in interior si in exterior, in viata ta.
Mi-am dat seama gandindu-ma la toate acestea ca noi si dupa 20 de ani de la Revolutie suntem sclavi pentru ca traim in minciuna, ne complacem in propriul nostru neadevar si ca urmare il acceptam si pe al celorlalti.
Si am constietizat ca singura speranta este sa nu ne mai mintim pe noi insine. Pentru ca ceea ce gandim, ceea ce simtim in interior noi toti se reflecta in viata noastra colectiva exterioara. Noi toti suntem co-creatori ai acestei lumi, in care traim.
Deci, fratele meu, prin venele caruia curge sangele strabunilor, fratele meu, de vrei sa fii fericit, fii in Adevar, ai curajul de a recunoaste cu ochii larg deschisi ca esti autorul propriei vieti. Nu mai incerca sa pari in fata celorlalti altceva decat esti in inima ta. Nu mai incerca sa pastrezi niste aparente doar de dragul de a parea mai bun, mai frumos… ci… Fii mai bun, fii mai frumos traind in Adevar…
Nu trebuie sa aruncam responsabilitatea pentru destinul nostru, pentru viata noastra pe umerii nimanui. Noi suntem responsabili.
Fratele meu intru Fiinta… ridica ochii spre Lumina… pentru ca ceea ce este Sus este si Jos… Ceea ce este inauntru este si afara… iar ceea ce nu este in Tine… nu vei gasi nicaieri!
Cunoaste Adevarul a ceea ce Esti si ESTI LIBER…

Daniela  Fechete

(Lucrare prezentata la Conferinta Nationala de Terapii Complementare si Holistice
SETRAS DEVA, ROMANIA – 7 august 2010)

Categorie: