Astrologie
Respiratia intru fiinta
Meditatie
Prananadi
Atelierele Femina
Actiuni ecologice

Lilith

Acest element cunoscut şi sub demirea de luna neagră, reprezintă un punct virtual, poziţionat în unul din cele două focare ale elipsei pe care o descrie luna, în mişcarea sa în jurul Pământului. Termenul de „Lilith” apare in „Zohar” (cartea de căpătâi a kabalei). Lilith a fost prima soţie a lui Adam. Rebelă, a refuzat dominaţia lui Adam, şi a pronunţat numele secret al Divinităţii, fiind izgonită din grădina Edenului. A fost exilată în sfera influenţelor negative, ea influenţând psihicul oamenilor, sancţionând drastic toate greşelile lor. Modelează comportamentul uman prin impulsurile negative pe care le transmite la nivel erotic.
În tema natală ea reprezintă puterea feminină, emanciparea feminină şi nesupunerea. Semnificaţia sa generală este legată de manifestările senzualităţii, în special de latura negativă a acestora.
Poziţia lui Lilith indică o posibilă traumă suferită în vieţile anterioare, un blocaj care afectează acum corpurile subtile (emotional, mental, cauzal) ale persoanei respective, generând o manifestare inconştientă, instinctuală, ce afectează exprimarea normală a sexualităţii.
Greşeala fundamentală a nativului, la nivel afectiv erotic, este separarea sexului de componenta sa spirituală. Cheia de rezolvare a tuturor manifestărilor negative ale lui Lilith este redarea dimensiunilor spirituale actului sexual.

Categorie: