Astrologie
Respiratia intru fiinta
Meditatie
Prananadi
Atelierele Femina
Actiuni ecologice

Axa de evolutie a dragonului sau Nodurile lunare

Elementele care ilustrează legătura dintre viaţa anterioară şi cea actuală sunt Nodurile Lunare. Ele reprezintă punctele de intersecţie ale orbitei lunii cu traiectoria descrisă de Geea în drumul său jurul soarelui. Semnificaţia esoterică şi astrologică a nodurilor lunare este extrem de importantă în înţelegerea astrologiei karmice. Mitologia vechilor civilizaţii vorbeşte de Axa Dragonului, element pe care îl întâlnim la hinduşi, asirieni şi egipteni.

Nodul Sud supranumit şi Coada Dragonului, reprezintă elementele care definesc viaţa anterioară, şi punctul de intrare a energiei karmice în această viaţă. El reprezintă o realizare trecută, o facultate pe care o folosim cu uşurinţă dar, în mod paradoxal viaţa însăşi ne interzice, intr-o anumită măsură, folosirea ei. NS, prin poziţia sa în semn şi casă, arată în ce domeniu s-a comis marea greşeală din ultima viaţă. Persoana va repeta lecţiile de viaţă greşite în ultima încarnare pentru a i se oferi ocazia de a le înţelege şi însuşi în mod corect. NS este purtătorul unor greşeli şi suferinţe care se pot manifesta în viaţa actuală prin boli fizice şi suferinţe sufleteşti.

Nodul Nord supranumit şi Capul Dragonului, defineşte direcţia, scopul, spre care persoana trebuie să-şi îndrepte eforturile în prezent pentru a-şi depăşi greşelile karmice şi pentru a merge înainte pe cărarea evoluţiei spirituale. Putem observa că viaţa ne ”forţează”, în multe feluri, să dezvoltăm capacităţile indicate de NN Interpretarea NN în raport de zodia şi casa astrologică în care se află în tema natală a unei persoane, indică misiunea karmică pe care trebuie să o realizeze în prezent, principala direcţie pe care trebuie să o urmeze în această viaţă, pentru a putea să-şi achite datoriile karmice şi să urce ulterior pe o treaptă superioară a evoluţiei sale individuale. Fiecare efort făcut în acea direcţie va fi susţinut şi răsplătit.
Energia karmică a NS trebuie transformată de către individ şi redistribuită, sub o formă pozitivă, de creştere personală, prin NN.
In acest context vorbim de “conversia karmică“, aceasta reprezentând principiul cu ajutorul căruia un individ trebuie să treacă de la elementele NS la elementele NN.

Căutătorul adevărurilor spirituale poate fi adesea descurajat, descoperind că apropierea tot mai profundă de sine dezvăluie atât de multe trăsături, emoţii şi tipare comportamentale negative. Dar, asumarea angajamentului de a acţiona conştient în vederea cunoaşterii de sine şi a transformării, este de mare ajutor oricărei fiinţe umane, spre a deveni mai împlinită, mai fericită, cu sufletul luminat.
Dacă putem să ne modificăm subtil atitudinea şi modul de a gândi, dacă putem să ne acordăm conştiinţa la o frecvenţă superioară prin intermediul meditaţiei vom putea să ne eliberăm gradat din lanţurile sclaviei.

Categorie: