Astrologie
Respiratia intru fiinta
Meditatie
Prananadi
Atelierele Femina
Actiuni ecologice

Sprijina Asociatia Geea’s Green Heart

REDIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZIT

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2015, sa sprijiniti activitatea ASOCIATIEI GEEA’S GREEN HEART, completati si depuneti, pana la data de 26 MAI 2016, formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

Ce trebuie facut?
1. Obtineti formularul

a) pentru VENITURI DIN SALARIU:
DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele ASOCIATIEI GEEA’S GREEN HEART

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*:
DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele ASOCIATIEI GEEA’S GREEN HEART

ANUL la care se face referire in formular este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2014, conform fisei fiscale.

Denumire entitate nonprofit: Asociația Geea s Green Heart
Cod de identificare fiscala: 32499481
Cont bancar (IBAN): LEI: RO 61 RZBR 0000 0600 1636 3486
RAIFFEISEN BANK  sucursala SALISTE, jud. SIBIU

2. Completati cu datele personale IN FUNCTIE DE CAZ DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS.

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU:
completati formularul 230 cu datele de identificare (pct. I) si semnatura.
Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*:
formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

*tipul veniturilor si mai multe informatii, pot fi consultate direct AICI

!!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …“

3. Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

ALTE INFORMATII UTILE: In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.